Historie

Elroba, al meer dan 50 jaar dé electro speciaalzaak van Barneveld en omstreken!

Op 1 april 1968 startten Teun en Dicky Bouwman (de ouders van Ton) de electro speciaalzaak waar voorheen het installatiebedrijf Leertouwer een kleine winkel had. Zij gaven hun winkel de naam Elroba, afgeleid van Electro Barneveld.

De winkel had toen, naast een grote collectie wasmachines, TV’s, stereosets, LP’s en huishoudelijke apparatuur tevens een aparte lampenafdeling. In 1973 werd de winkel grondig verbouwd. De winkel werd vergroot en de pui werd vernieuwd. En er kwam een aparte platenzaak naast de electrowinkel.

De winkel in 1968
De winkel in 1973
De winkel in 1985
Sinds het midden van de jaren 70 is de winkel aangesloten bij een grote inkoopvereniging op het gebied van de consumenten- elektronica. Het grote voordeel hiervan is dat Elroba door internationale samenwerking van de vereniging kan profiteren van een enorme inkoopkracht wat weer ten goede komt aan u als klant.

 

Op 1 januari 2000 hebben zoon Ton en schoondochter Gwendolyn de winkel overgenomen en verder uitgebouwd. Diverse verbouwingen in het verleden hebben de winkel vandaag de dag gemaakt tot het huidige formaat. De laatste ingrijpende verbouwing dateert uit 2010, waarbij niet alleen de technische installaties zijn vervangen, maar de winkel ook is aangepast aan de eisen van deze tijd.

Logo’s

Door de jaren heen heeft Elroba diverse logo’s gekend. Ondanks de veranderingen is het logo altijd herkenbaar geweest en gebleven, zowel op reclame uitingen, in en rond onze winkel en op onze bestelbus.

Hieronder ziet u de logo’s die in het verleden zijn gebruikt met links ons eerste logo en in het midden het logo met een knipoog naar een LP die verwijst naar de tijd dat de platenzaak naast de electrowinkel zat. Daarnaast het logo dat wij gebruikten tot 2018 en helemaal rechts het huidige logo.